Selecteer een pagina

Een gezellige, mooie en praktische slaapkamer is belangrijk als je even de tijd nodig hebt om je terug te trekken of wanneer je familie/ vrienden op bezoek krijgt. Heb je er weleens over nagedacht hoe je de kamer, waar je de meeste tijd in besteed voor het slapen, rusten, eten, etc. nou omtovert in dé slaapkamer ideaal voor jou? Met de volgende tien tips krijg je jouw droom slaapkamer!

De wand

De kleuren waarmee je je slaapkamermuur geverfd hebt zijn het eerste wat opvalt wanneer je de kamer inloopt. Het moet een eyecatcher zijn maar ook rustiek, je slaap tenslotte op deze kamer en trekt je enkele dagen volledig terug in deze kamer. De kleur blauw is de beste kleur om je witte muur mee te bedekken, deze rustgevende kleur zorgt voor een rustig hartritme en een kalm gevoel. Als je de kleur blauw nou niet mooi vindt zijn er nog enkele andere kleuren die je hetzelfde kalme gevoel kunnen geven zoals geel, groen, zilver en oranje.

Decoratie

Aangezien je slaapkamer niet alleen de plek is waar je slaapt wil je je slaapkamer ook wel een beetje gezellig hebben, hier hebben we een oplossing voor. Kaarsen geven de kamer een warm gevoel en zien er mooi uit. Om de kamer op te vullen zorg je voor zachte items, zoals dekens, kleedjes, kussens, etc. Dit past perfect in je slaapkamer en maakt het lekker comfortabel.

Wanddecoratie

Naast de rustieke kleur aan de muur wil je natuurlijk ook iets moois zien wanneer je wakker wordt. Met posters, quotes of foto’s geef je de wand een persoonlijke tint en het ziet er een stuk gezelliger uit. Maar pas op, maak het niet te druk!

Dekbedovertrek

Met een mooi dekbedovertrek ziet de kamer er al vrij snel goed uit. Een dekbedovertrek kan je goedkoop kopen en is te veranderen. Om de slaapkamer gezelliger te maken kies je voor een dekbedovertrek met tekst of met figuurtjes. Zwart en wit zijn dan de beste opties, zo hoef je er niet op te letten dat je decoraties koopt die niet passen bij de kleur van het dekbed.

Kleurencombinatie

Zoals in de vorige alinea benoemd, is een kleurencombinatie belangrijk. De kleuren van de producten die je koopt moeten niet vloeken met elkaar, maar hoe weet je nou wat vloekt en wat niet? Hiervoor zal je de laatste trends op het gebied van mode moeten bijhouden. Het modebeeld kan al snel veranderen waardoor het handiger is om qua decoratie te blijven bij simpele kleuren of om één kleur aan te houden. Let vooral op wat jij mooi vindt.

Materiaal

Voor al de decoratie die je gekocht hebt in je kamer heb je natuurlijk iets nodig om het op te zetten, zoals een tafel of bureau. Hiervoor is het handig om te zoeken naar hout. Hout biedt warmte en is sfeervol waardoor je minder decoratie hoeft te kopen om je kamer af te maken, en je dus minder geld kwijt bent.

Inhoud

Probeer er op te letten dat je niet te veel grote producten koopt. Met te veel grote producten, zoals een groot bureau, is je slaapkamer te snel opgevuld terwijl er misschien heel weinig in staat. Probeer te kijken voor smalle en praktische voorwerpen, de decoraties zijn er om een kamer op te vullen en gezelliger te maken.

Verlichting

Verlichting is vooral praktisch natuurlijk maar het kan ook zorgen voor een enorm warmte verschil in de kamer. Laat het licht niet te vel zijn, dat is ook niet zo fijn voor wanneer je net wakker wordt. Zorg voor gedimd licht, dit zorgt voor een gezellige sfeer en alles is prima te zien.

Ruimte

Spullen die je niet altijd nodig hebt maar toch wilt hebben maken een kamer snel rommelig, gelukkig is er onder je bed nog genoeg ruimte. Koop lage bakjes voor onder je bed om overige spullen in op te bergen, hierdoor hoef je niks weg te doen.

Reinheid

Het is belangrijk dat de ruimte waarin je je tijd verdoet schoon is. Een schone kamer zorgt voor een goede nachtrust en frisse lucht. Dus slaap je slecht? Ruim je kamer op!