Selecteer een pagina

Zoals je ongetwijfeld wel eens opgemerkt hebt, een sfeervol interieur is voor een groot deel afhankelijk van de verlichting in het huishouden. Maar waar vind je nou lampen die zorgen voor maximaal sfeer impact? Niet in Europa in ieder geval. Lampjes van de IKEA zorgen niet voor een gezellige atmosfeer in de huiskamer. Nee, dat moet je echt wat verder van huis zoeken. Denk dan meer aan Noord-Afrika, India, Turkije, meer van dat soort landen.

Maar moet je nu helemaal afreizen naar Cairo, om een goede lamp te vinden? Nee hoor, geenszins. Tegenwoordig kun je dit soort lampen gemakkelijk in Nederland aanschaffen. Importeurs zoals Ghalia halen ze op fair trade wijze naar Nederland. Bespaart je vliegkosten retourtje Egypte. Om nog maar te zwijgen over alle moeite, het doorzoeken van markten, onderhandelen met markt kooplui en sjouwen met de lamp terug naar Nederland. Nee dat hoeft allemaal niet meer.

Er zijn verschillende types oosterse lampen verkrijgbaar. O.a. aanrader zijn de plafondlampen, staande lampen en ook de wandlampen (overzicht) mogen er wezen. Idealiter combineer je meerdere type lampen in een ruimte voor maximaal sfeerverhoging.

Andere woonaccessoires die goed samen gaan met Egyptische lampen zijn met name de Marokkaanse vloerkleden. Dit zijn kleden met de hand geweven in de Berber gemeentes van Marokko. Prachtige kleurrijke kleden. Ook kun je denken aan een decoratieve Egyptische waterpijp beter bekend als shisha of hookah. Niet om te roken, al kun je dat er ook mee, maar de waterpijpen op zich vormen een schitterend woonaccessoire. Om de puntjes op de i te zetten kan men dan ook nog overwegen Marokkaanse kussentjes voor op de bank, een Egyptisch dienblad om eten op te serveren en drankjes en Egyptische kelim kleden. Eigenlijk zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, en allemaal uitermate betaalbaar, de lonen en prijzen liggen immers ietwat lager in dat soort landen t.o.v. Nederland, dus hier kun je nog naar hartenlust shoppen voor woon decoratie.