Selecteer een pagina

Wil jij een sfeervolle en gezellige woonkamer, die mooi is ingericht met de nieuwste trends en waar jij je helemaal in thuis voelt. Dan hebben wij de beste tips en inspiratie voor jouw perfecte woonkamer. Ontdek wat jouw stijl en smaak is en laat je inspireren!

Ideeën en inspiratie

Het is belangrijk om goed na te denken over welke indeling, verlichting en kleuren je wilt hebben in je droom woonkamer. Hou je meer van een ouderwetse look, of juist meer van een moderne look, dan moet je goed kijken naar wat voor soort meubels er het beste bij passen. Als je het hebt over een sfeervolle woonkamer, spelen verlichting en kleuren er een belangrijke rol in. Als je meer van de felle kleuren bent, ga je meer de moderne kant op, vooral met lichtgekleurde meubels. Wil je het meer ouderwets en antiek houden, ga dan meer voor de donkere kleuren zoals bruin of zwart. Zorg ervoor dat je woonkamer lekker luchtig is en jij je er vrij in voelt.

Voor een gezellige woonkamer is decoratie de perfecte oplossing, maar zorg ervoor dat het niet te overdreven of druk is. Als gasten je woonkamer binnenkomen, zou het leuk zijn als ze een bepaalde uitstraling en sfeer voelen. Kies voor decoratie die je niet zo vaak tegenkomt, voor een meer persoonlijke sfeer. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, hou het een beetje losjes en luchtig. Vrolijk je woonkamer op met leuke kleuren die bij jou passen en maak het leuker met bijvoorbeeld wat bloemen. Als je accessoires wil stallen op een schouw, zorg ervoor dat het niet te snel rommelig wordt en hou het rustig met een paar fotolijsten of kaarsen.

Met grote ruimtes kan je veel, maar met kleine ruimtes net zo goed. Laat je kleine woonkamer zelfs groter lijken door behulp van grote spiegels, hierdoor hou je het een beetje speels. Ook kan je veel minder kwijt in een kleine woonkamer, dus hou het dan vooral een beetje kaal en rustig zodat het niet te snel rommelig lijkt. Ook door niet teveel kleine decoraties te plaatsen hou je het wat strakker.

Heb je niet veel ramen in je woonkamer of juist geen ramen. Dan kan je dat met grote felle lampen lichter maken, vooral als je een wat donkerder interieur hebt. Met lichte kleuren en een witte wand lijkt de kamer ook meteen een stuk groter en verlichter.

Zorg ervoor dat je een bepaalde stijl behoudt, laat je interesses erin vrij. Als iemand je woonkamer voor de eerste keer binnenkomt, weet diegene ook meteen wat voor een type persoon je bent.

Zo heb je genoeg verschillende interieur stijlen voor je woonkamer, zoals een landelijke woonkamer, klassieke woonkamer, moderne woonkamer of een kleurrijke woonkamer. Kijk wat bij jou past en wat jou het beste bevalt. Maak er jou’ n eigen stijl van en laat je creativiteit vrij. Want niks is leuker dan een droom woonkamer waar jij je thuis in voelt.